Bardzo ciekawe danie. kasza gryczana nie jest moją faworytką wśród kasz, ale w tej wersji jest doprawdy wyśmienita.
Składniki
Ugotować 2 torebki kaszy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i
dodać masło.
Rozgnieć widelcem ostudzoną kaszę z serem, dodać jajka i natkę
pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Należy wyrobić jednolitą masę i uformować z
niej okrągłe płaskie kotlety, obtoczyć kotlety w tartej bułce i smażyć na
złocisty kolor na oleju wymieszanym z pozostałym masłem.
Ważna praktyczna informacja jest taka, żeby smażyć kotlety na jednej stronie aż uzyskają ładny przysmażony kolor i dopiero potem odwracać na drugą stronę. Inaczej kotlety mają tendencją do rozpadania się.
Polecam, pycha!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz